Kotileipurin Herkkupajan juuret

INTOHIMONA HYVÄ LEIPÄ

Sijaitsemme Joensuun ydinkeskustassa 1880-luvulla rakennetussa hirsisessä Surakan aitassa, jossa leivomme kaikki tuotteemme käsin sekä paistamme ne perinteisellä kiviarinauunilla.

Intohimonamme on käsin perinteisillä resepteillä ja menetelmillä leivotut herkut ja erityisesti ruokaleivät. Haluamme olla tarjoamassa joensuulaisille mahdollisuutta nauttia maukkaista ja ravitsevista leivistä. Valikoimistamme löytyy niin vehnä- kuin ruishapanjuurileipä ilman hiivaa leivottuna. Makuvaihtoehtoja tarjoamme päivittäin n. 15-20 erilaista.

Kotileipurin Herkkupajan onnelliset omistajat

KUN INTOHIMONA ON HYVÄ LEIPÄ

Harvoin ihmiselle on niin hyvä onni suotu, että voi elää elämäänsä intohimoisesti kohti yhteistä unelmaa samoin tuntevan toisen ihmisen kanssa ja ennen kaikkea muidenkin tukemana. Tunne yhteisen unelman tavoittelussa ja siinä, että on valmis tekemään päämäärän ja toisen puolesta kaikkensa, on aivan uskomaton.

2014 muutimme leipomomme nykyiseen osoitteeseemme, meille oli jo silloin selvää mitä haluamme joensuulaisille ja teille muillekin tarjota. Vuosien saatossa kuljimme katse koko ajan kohti sitä päämääräämme ja teitä kuunnellen teimme pieniä viilauksia ja samalla mietimme tulevaa.

Syksyllä 2019 oli aika tehdä suurin siirtomme. Hankkisimme kunnon leivinuunin ja laittaisimme intohimomme hyvään leipään, koko perheemme resurssit ja leipomoalan osaamisemme (yhteensä yli 40 v.) 100% likoon ja katsoisimme minne päätyisimme.

Nyt olemme viimeinkin siinä tilanteessa mistä olemme koko ajan yhdessä unelmoineet, Kotileipurin Herkkupaja todellakin näyttää ja maistuu meiltä sekä tuntuu siltä, miltä olemme sen koko ajan unelmissamme halunneetkin tuntuvan.

Hiivaton hapanjuurileipä

Varsinkin hiivattomilla hapanjuurilla leivotuilla leivillä on pitkät perinteet. Jauhoja hapattamalla saadaan maitohappobakteerikanta lisääntymään juuressa ja samalla tuottamaan hiilidioksidia, joka kohottaa leivän ilman hiivaa. Samalla bakteerit käyttävät ravinnokseen viljojen hiilihydraatteja, joten leivistä tulee paljon ravitsevampia ja kuitupitoisempia. Hapanjuurilla leipiin saadaan rapean kuoren sisälle täyteläisen makuinen pehmeä sisus, joka löytyy keski-eurooppalaisista leivistä.

 

herkkupaja-0874

Raaka-aineet ja ympäristö

Leivissämme käytämme mm. ruisjauhona Makkolan luomutilan maatiaisruista Kiteen puhoksesta ja täysjyvävehnänä Malmgårdin viljamakasiinin Emmer-muinaisvehnää, joka on yli 10 000 vuotta vanha lajike. Kaura ja ohra tulevat puolestaan Juvalta Rapion Myllyltä.

Samalla seuraamme muuttuvaa ympäristöä ja huomioimaan sen tuomat uudet mahdollisuudet, niin tuotteissa kuin raaka-aineissakin. Pyrimme sovittamaan uudet ideat yhteen perinteisen leivonnan kanssa. Leipurin ammattitaito ja kokemus sekä laadukkaat raaka-aineet korostuvat etenkin juuriin leivottujen leipien valmistuksessa sekä tuotekehityksessä.

hapanjuurien maailmaan

Perinteet ja ammattitaito yhdistettynä sopivasti uusiin ideoihin sekä intohimoon takaavat maukkaat leivät ja leivonnaiset ruokapöytiin tai herkutteluun.

Lisää puuhistamme ja tuotteistamme Facebookissa ja Instagramissa.

Tervetuloa kurkistamaan leipureiden ja hapanjuurien maailmaan!

Herkkupajan Olli ja vastavalmistunut hapanjuurileipä

Kuvia työvaiheista ja tuotteista